Wonen in hartje

Rotterdam

Wonen in hartje Rotterdam is wonen in het kloppende hart van Rotterdam. Het bruisende uitgaansleven ligt letterlijk aan de voeten van de bewoners, die in de oudere- en recent gebouwde flats in de binnenstad wonen. Het centrum van Rotterdam was vroeger een plek waar je de weg moest weten. Leuke, interessante locaties lagen verstopt.

 nachtleven rotterdam
hartje Rotterdam

Tegenwoordig kent het centrum een bruisend nachtleven, maar is ook overdag en ’s avonds levendig en uitnodigend. Volop winkels en restaurants uit alle windstreken die als paddenstoelen uit de grond schieten. Overal gezelligheid, een bonte verzameling van mensen. Wonen in hartje Rotterdam is een feest voor liefhebbers van leven in de brouwerij. Men hoeft ’s avonds slechts een paar stappen buiten de deur te zetten om zich in het stadsleven te bijgegeven. De laatste jaren worden er in het centrum veel nieuwe moderne woontorens gebouwd voor liefhebbers van het levendige centrum.

De voordelen van wonen in de binnenstad

Wonen in hartje Rotterdam heeft voordelen. Zeker als er ook in het centrum gewerkt wordt. Lopend door de gezellige binnenstad naar de werkplek, tussen de middag buiten de deur lunchen met collega’s, na het werk borrelen, vrienden en zakenrelaties ontmoeten, netwerken, hapje eten. Alles bij de hand en om de hoek, waardoor carrière maken en genieten van vrije tijd prima te combineren zijn. Ondertussen genietend van een mooi uitzicht, want de flats en woontorens die in het centrum staan hebben allemaal een plezierig zicht op de levendige binnenstad.

binnenstad rotterdam
wonen in de binnenstad

Wonen in het centrum is vooral interessant voor singles en stellen. Voor rustzoekers en gezinnen met kinderen zijn er de buitenwijken. Voor hen is er in de binnenstad weinig ruimte en te weinig groen. Hoewel in het centrum ook kinderdagverblijven te vinden zijn, zodat men bij gezinsuitbreiding niet genoodzaakt is te vertrekken.

Het kloppend hart van Rotterdam

Naast de dagelijkse levendigheid in de stad, staat Rotterdam ook bekend om zijn vele festivals. Deze vinden zowel in de parken als in de binnenstad plaats. Bewoners van het centrum zullen hier ongetwijfeld regelmatig iets van meepikken. En wellicht zal men zelfs een prominente plek hebben aan de rand van een festivallocatie. Zeker als men in de omgeving van het Schouwbrugplein woont of aan de rand van de markt, zit men eerste rij bij activiteiten. Genieten van de operadagen vanaf het balkon. Popartiesten die aan de voet van flat of woontoren optreden.

Rotterdam
WONEN IN ROTTERDAM

Op zulke momenten is een appartement in hartje Rotterdam de locatie voor een intiem feestje met vrienden. Samen luisteren naar serenades onder het balkon. En wellicht ook een afzakkertje beneden in de loop van de avond, met afsluitend een bezoek aan een van de vele discotheken die de binnenstad rijk is.