Uniek wonen in Rotterdam

 

 

Uniek wonen in Rotterdam in een huis met een bijzondere architectuur of een woning op een unieke locatie. Rotterdam heeft het allemaal in huis. Wie geen deel uit wil maken van de grote massa vindt in Rotterdam zeker een passende woning, omdat er een grote verscheidenheid aan dergelijke woningen en locaties zijn.

De Rotterdam
Rotterdam

Een zeer opvallende locatie is toren West in De Rotterdam, het kolossale bouwwerk aan de Maas van architect Rem Koolhaas. De Rotterdam is uniek en exclusief en biedt onderdak aan een hotel, kantoren en koop- en huur appartementen. Met als kers op de taart het penthouse van 750m2 op de bovenste verdieping. Het grootste en duurste appartement van Rotterdam met een geweldig uitzicht over de stad en de wijde omgeving. Een uniek appartement op een fenomenale locatie. Er zijn veel bijzondere woningen in de havenstad, maar dit appartement springt er beslist uit.

Bijzondere woonprojecten

Uniek wonen in Rotterdam kun je ook in een bijzonder woonproject. Het volledig houten woongebouw ‘Sawa’ in het Loydkwartier is daar een goed voorbeeld van. Deze getrapte flat met groene terrassen doet denken aan de Aziatische rijstvelden en heeft daardoor een bijzondere uitstraling. Plus het feit dat het volledig uit hout wordt opgetrokken, is een primeur. Dat is nog niet eerder in Nederland gedaan. De bouw gaat in 2021 van start.

kubuswoningen
Uniek wonen in Rotterdam

Samen koken, samen huishoudelijke taken uitvoeren. Deze woonvorm biedt een plek waar iemand zich kan ontwikkelen of juist stabiel kan blijven. Samen met begeleiders wordt aan herstel, vooruitgang en het voorkomen van achteruitgaan gewerkt. Ook wordt er gekeken of iemand naar de dagbesteding kan, vrijwilligerswerk kan doen of betaald kan gaan werken. Zoveel als mogelijk meedraaien in de maatschappij, maar wel beschermd tegen teveel hectiek, stress en negatieve invloeden uit de buitenwereld.

Uniek wonen in een aangename omgeving

Unieke woningen en locaties die zeker nog genoemd moeten worden zijn de prachtige appartementen met beeldschone kerkramen in de Baumannkerk, het duurzaam wonen project het Noordelijk Niertje vlakbij het Kralingse Bos, de riante vrijstaande woningen aan de Rottemeren en de monumentale woningen op het Noordereiland, een unieke locatie met een prachtig uitzicht op de Erasmusbrug.

Uniek rotterdam
Uniek wonen

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om uniek te wonen op Rotterdamse locaties. Peperdure locaties voor mensen die het breed kunnen laten hangen, maar ook zonder geld zijn er fantastische locaties en woningen te vinden, zeker als ze leegstaan. Dan is het belangrijk dat er goed voor de woningen gezorgd wordt om krakers buiten de deur te houden. De anti-kraak zorgt hiervoor. Kunstenaars, studenten en mensen met een smalle beurs worden, weliswaar tijdelijk, op deze locaties geplaatst om de lang leegstaande panden een bewoond uiterlijk te geven.