Bij logistiek komt veel meer kijken dan enkel het vervoeren van producten van A naar B. Vaak denken mensen dat distributeurs alleen vervoeren, maar er moet ook worden gepland, voorraad beheerd en de goederenstroom moet worden gecontroleerd. Wij geven je nog een aantal extra redenen waarom logistiek een vak apart is en je het dus, in sommige gevallen, beter uit kunt besteden aan partijen als Alert Logistiek.

Je bespaart ruimte

Verschillende logistieke instanties bieden de mogelijkheid om producten op te slaan. Mocht je het toch zelf doen, dan is het wel belangrijk dat er een balans is tussen de kosten van de opslag en voorraadbeheer. Het zou zonde zijn om producten te verkopen die er niet zijn. Als je dit uitbesteed aan een logistiek expert, ben je ervan verzekerd om geen vervelende voorvallen te hebben met je klanten.

Je verhoogd de klanttevredenheid

Verschillende logistieke instanties bieden een topservice aan als het gaat om het vervoeren van producten als meubels en koelkasten. Ze vervoeren het product naar je klant en zetten deze ook nog eens binnen. Ten slotte kunnen zij deze vaak ook aansluiten en voeren zij het oude product af. Dit is ideaal bij grote meubels, koelkasten, vriezers en fauteuils. Daarnaast kun je door deze dienst aan te bieden een grotere doelgroep aanspreken én zijn zij ook nog eens meer tevreden over de service. En dat zonder iets te doen!

Je kunt gebruik maken van expertise

Een logistiek expert weet precies hoe zij producten het beste kunnen vervoeren. Daarnaast hebben zij ook nog eens de juiste middelen die zij in kunnen zetten om jouw product schadeloos te vervoeren. Ook hoef je zelf niet bij te blijven in de nieuwste logistieke veranderingen. Die tijd kun je dus besteden aan het verbeteren van de service van jouw onderneming.