Een beroep waar altijd genoeg vacatures voor te vinden zijn, is het beroep van monteur. Als monteur kun je veel kanten op, waarbij zelfs binnen het beroep als installatiemonteur er veel verschillende mogelijkheden zijn. We gaan je vertellen hoe je een bij jou passende vacature als installatiemonteur kunt vinden.

Wat doe je als installatiemonteur?

Als installatiemonteur ben je verantwoordelijk voor de installatie van producten en apparaten. Wat je installeert is natuurlijk afhankelijk van bij welk bedrijf je aan de slag gaat. Het beroep als installatiemonteur is namelijk erg breed! Je moet hierbij denken aan het installeren van apparaten of installaties zoals een cv-ketel of een luxe koffiezetapparaat op kantoor, maar als installatiemonteur kun je bijvoorbeeld ook aan de slag met het installeren van keukens of sanitair.

Zo is het dus belangrijk dat je vooraf je specialisatie goed kiest. Ga je voor het installeren van keukens of van verschillende systemen? Zodra je een specialisatie gekozen hebt en de bijpassende opleiding gevolgd hebt, kun je gericht gaan zoeken naar een passende baan. Vaak worden bij de functie als installatiemonteur ook andere werkzaamheden gevoegd. Zo wordt er vaak ook verwacht dat je ook wat onderhoud kunt uitvoeren of een reparatie kunt doen mocht dit nodig zijn.

Hoe ziet een dag eruit?

Wanneer je zoekt naar vacatures installatiemonteur in Rotterdam kan er veel verschil zitten tussen de verschillende banen. Wanneer je op zoek gaat naar een passende vacature voor jou is het handig en fijn om te weten hoe een dag als installatiemonteur eruit kan zien. Ook al kan dit per bedrijf veel verschillen, is de basis bij elke bedrijf hetzelfde. Het is namelijk een zeer afwisselende baan! Je zult hierbij op veel plekken komen en verschillende mensen ontmoeten.

Als je bijvoorbeeld als installatie monteur koeltechniek aan de slag gaat zal elke dag anders zijn. Je begint de ochtend bij een hotel waar een nieuwe koeling geleverd is die aangesloten moet worden. Daarna vervolg je de dag richting een supermarkt waar de installatie van een vriezer afgerond moet worden. Hier was afgelopen week iets niet helemaal goed gegaan en moet je gaan repareren. Vervolgens ga je nog langs een andere supermarkt en een ijssalon om daar ook vriezers te installeren.

Zeer afwisselende baan vinden door vacatures installatiemonteur

Een baan als installatiemonteur zal dus niet snel gaan vervelen. Je werkzaamheden zijn zo afwisselend waardoor geen enkele dag hetzelfde is. Zeker ook omdat de werkzaamheden ook vaak onderhoud en reparaties kan omvatten zal het nooit saai zijn. Ook je werkplek zal zeer afwisselend zijn. Je bent namelijk vrijwel nooit 2 dagen op dezelfde plek aan het werk.

Zo zul je in je baan veel uitdaging vinden. Je komt namelijk voor verschillende problemen te staan die je moet oplossen. Als je geen uitdaging uit de weg gaat, dan is een baan als installatiemonteur misschien wel wat voor jou! Een vacature die bij je past vind je het makkelijkste online. Er zijn verschillende sites te vinden waar je vacatures kunt bekijken en vergelijken. Tussen al deze vacatures vind je zo een vacature die je aanspreekt en goed bij je aansluit.