Wie had gedacht dat het uitzoeken van een plekje voor je tuingereedschap net zo’n missie kon worden als het kiezen van een nieuwe bank? Tussen hout, metaal en kunststof wist ik het even niet meer. Maar laat me je vertellen over mijn reis naar de ideale oplossing: een kunststof tuinhuis met vloer. Ideaal voor iedereen die liever tijd in zijn tuin besteedt dan aan onderhoud.

Waarom überhaupt kiezen voor kunststof?

Mijn eerste vraag was natuurlijk waarom ik zou moeten gaan voor kunststof. Het antwoord is simpeler dan verwacht: onderhoudsvriendelijkheid. Voor mij geen rottend hout of roestend metaal meer! Kunststoffen opties zoals die bij Keter.com staan bekend om hun duurzaamheid en weerstand tegen allerlei weertypes zonder dat ze veel liefde nodig hebben. Klinkt al aantrekkelijk, toch?

Het gemak van installatie

Toen kwam de volgende horde: de installatie. Ik ben allesbehalve een klusser, geloof me. De gedachte aan ingewikkelde bouwplannen alleen al… Blijkt dat dit helemaal geen probleem hoeft te zijn met sommige modellen! Een groot pluspunt van mijn keuze was hoe verrassend eenvoudig het in elkaar zetten was – nooit gedacht dat ik trots zou staan naast mijn zelfgebouwde tuinhuis!

Kies maar uit; zoveel stijlen en maten!

Dacht jij ook dat ’tuinhuis’ synoniem stond voor ‘saai hutje’? Nou, ik ook! Echter, tijdens mijn zoektocht ontdekte ik snel genoeg hoe breed het assortiment eigenlijk is. Modern, klassiek, klein of groot – er lijkt wel een op maat gemaakte oplossing voor elke droomtuin te bestaan.

Hoe staat ‘ie er nu bij?

Eerlijk gezegd? Mijn scepticisme heeft plaatsgemaakt voor pure tevredenheid. Het huisje past perfect in mijn tuin alsof het er altijd al heeft gestaan – esthetisch verantwoord én praktisch onmisbaar geworden in slechts enkele weken tijd.

Conclusie

Zou ik andere twijfelaars aanraden om ook te gaan voor een kunststoffen paradijsje achter in de tuin? Absoluut! Gemak dient de mens; van makkelijke montage tot vrijwel nul onderhoudswerkzaamheden achteraf – wat wil je nog meer? Als jouw groene oase dus nog mist wat structuur of je bent klaar met steeds maar weer gereedschap binnen halen omdat het anders verroest of rot, neem dan zeker eens een kijkje naar alle mogelijkheden rondom kunstsof tuinhuizen met vloer.