Als je graag creatief bezig bent en wat verder wilt gaan dan het maken van een ‘gewoon’ printje is een 3D printer een goed alternatief. Met een dergelijke printer maak je met de juiste materialen leuke dingen voor jezelf in huis.

Inleiding

Een 3D printer kan tal van objecten voor je printen op basis van een digitale bouwtekening. Als je op zoek bent naar een 3D printer kijk je het beste even naar het aanbod op internet. Er zijn namelijk verschillende modellen te koop met hun eigen specificaties en het is wel zaak dat je een model aanschaft waar jij ook wat mee kunt. Als je voor een 3D printer kiest is het ook belangrijk daar goed printmateriaal bij aan te schaffen. 3D printen gebeurt met filament dat in diverse kleuren en soorten te koop is.

De Ultimaker 2+ Connect als opvolger van de Ultimaker 2+

De Ultimaker 2+ Connect is de opvolger van de Ultimaker 2+. De printer onderscheidt zich op een aantal punten van de eerdere modellen. De eigenschappen van de 3D printer Ultimaker 2+ connect vind je eenvoudig online terug. Neem deze altijd goed door zodat je ook weet of het wat voor jou is om een dergelijke printer aan te schaffen. Een 3D printer is niet goedkoop dus het wel belangrijk dat je een geschikt model kiest.

Eigenschappen van de Ultimaker 2+ Connect

De Ultimaker 2+ Connect kan objecten afdrukken tot een maximale grootte van 223 x 223 x 205 millimeter. Dit is hetzelfde als bij het oorspronkelijke Ultimaker 2 model. De printer maakt afdrukken met een snelheid die kan oplopen tot 300 millimeter per seconde. De printer is eenvoudig te bedienen en brengt weinig geluid voort tijdens het printproces. Als de eigenschappen waarover de printer beschikt niet meer voldoende zijn voor wat jij ermee wilt kunnen doen is een upgrade ook eenvoudig te realiseren. De printer kan zowel met een Mac als een gewone pc aangestuurd worden en printen via WIFI behoort ook tot de mogelijkheden. Dit is slechts een deel van de specificaties van het apparaat. Voor alle details is het aan te raden deze eerst goed online door te lezen of informatie in te winnen bij een dealer in 3D printers.

Kies er het geschikte materiaal bij

Voor het maken van objecten met een 3D printer is alleen een printer natuurlijk niet voldoende. Kies er het juiste printmateriaal zoals filament bij en eventuele extra producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een heated bed waarmee de printer voorverwarmd kan worden. Bij het gebruik van materiaal zoals PLA filament is dat zeker aan te raden. PLA filament is in veel verschillende kleuren te koop zodat je er altijd mee kunt maken wat jij wilt.