De huizenmarkt gaat vandaag de dag echt over de kop, de huizenprijzen blijven maar stijgen en het is voor jonge mensen heel lastig om tegenwoordig aan een nieuw huis te komen. In dit blog bespreken we de gevolgen van deze huizenmarktcrisis en geven we aan wie hier het meest door lijden. Dit met het doel om het probleem wat meer aan het licht te krijgen en hopelijk ook meer begrip te creëren voor de situatie.

Hoge huizenprijzen

De prijzen voor woningen zijn de afgelopen jaren gigantisch gestegen, mensen die 5 jaar geleden een huis voor pak een beetj 2,5 ton gekocht hebben kunnen er nu al het dubbele voor terug krijgen. Huizen waar 5 jaar geleden niemand voor zou komen kijken omdat het bijvoorbeeld veel te veel verbouw werk aan vast zat staan mensen nu gewoon voor in de rij om te bezichtigen.  Kortom de markt staat echt volledig op zijn kop en dit heeft gevolgen voor heel veel mensen. Denk hierbij aan jonge gezinnen die in een te kleine woning zitten maar maar blijven zitten waar ze zitten omdat ze weten dat een nieuwe woning vinden gewoon geen doen is vandaag de dag. Of oudere mensen die graag naar een gelijkvloers woning willen gaan maar het ook niet aan durven. Want het vervelende is dat je eigen huis zo verkocht is alleen het kopen van een nieuw huis levert de problemen op. Je wil niet op je 65e na een leven lang werken ineens zonder woning zitten. Daar zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten en al helemaal niet als het juist tijd is voor rust en om te genieten.

Studenten met woningproblemen

De groep die ook hard getroffen wordt zijn de studenten, er zijn heel veel jonge mensen die de diploma hebben gehaald en een goede baan hebben. Na deze 2 mijlpalen zijn ze klaar voor de volgende stap in het leven namelijk een eigen huisje gaan zoeken. Helaas is dat vandaag de dag een probleem door de huizenmarkt die op zijn gat ligt. Gelukkig zijn er heel veel studentverhuisservices die de studenten hierbij steunen voor het geval dat er wel een woning vrijkomt staan deze organisaties voor de studenten klaar. En een tip: als je als jonge student gebruik wil maken van zo’n verhuis service en je woont bijvoorbeeld in Den Haag benader dan zo’n studenten verhuisbedrijf Den Haag. Dit is makkelijker aangezien deze werknemers van de organisatie de stad waar je gaat wonen goed kennen.